تفاوت مکانیکال سیل و گلند پکینگ

تفاوت مکانیکال سیل و گلند پکینگ

سیل و پکینگ اجزای ضروری و لاینفک در پمپ، شافت و چندین کاربرد مهندسی دیگر هستند. مکانیکال سیل‌ها و گلند پکینگ‌ها بهترین و مطلوب‌ترین مکانیزم‌های آب‌بندی هستند. اما باید به تفاوت مکانیکال سیل و گلند پکینگ ها نیز توجه کرد. تفاوت‌های بین این دو محصول، تفاوت در ویژگی‌ها و مکانیزم کار آنها است. از این رو انتخاب آنها بایستی با دقت انجام شود. چرا که انتخاب نادرست آنها ممکن است منجر به افزایش هزینه تعمیر و نگهداری شود و راندمان عملیاتی را پایین آورد. در این مقاله سعی داریم تا این دو محصول را معرفی و آنها را با هم مقایسه کنیم.

مکانیکال سیل

مکانیکال سیل یک محصول معروف است که کاربردهای گسترده‌ای دارد. هزینه تعمیر و نگهداری آن ناچیز است و مشکل نشتی به ندرت در آن رخ می‌دهد. بنابراین، عملیات ماهانه به آرامی و بدون وقفه انجام می شود. مکانیکال سیل در مقایسه با گلند پکینگ بادوام و محکم است. اما عمر آن به شرایط عملیاتی، نوع مایع استفاده شده، دمای محیط و مدت زمان عملیات بستگی دارد.
مکانیکال سیل‌ها از آب یا سایر مایعات سازگار برای روانکاری استفاده می‌کنند. سطح این مواد با استفاده از یک لایه مرزی از مایع یا گاز روانکاری می‌شود. روانکاری سطح آن توسط مایع پمپاژ شده یا بصورت خارجی انجام می‌شود که به نوع کاربرد آن بستگی دارد. بدلیل فشار ثابت و دمای بالا، ساییدگی و فرسودگی مکانیکال سیل‌ها معمولا رخ می‌دهد. این شرایط باید در محیط‌های خشک جلوگیری شود تا به مکانیکال سیل آسیب وارد نشود.
استفاده از دو سطح صاف آب‌بندی که عمود بر شافت هستند باعث مینیمم شدن نشتی می‌شود. معمولا از یک ماده نرم و یک ماده سخت استفاده می‌شود تا حداقل چسبندگی بین این دو سطح ایجاد شود. کربن-گرافیت ماده مطلوب برای سطح نرم است در حالی‌که سیلیکون-کاربید یا سرامیک بهترین گزینه برای سطح سخت است. در برخی موارد مانند هندلینگ مایعات ساینده، هر دو سطح سخت هستند.

مصرف پایین انرژی این مواد باعث می‌شود تا گزینه ایده‌آلی برای کاربردهای شبانه‌روزی باشند.

یک آب‌بند استاتیک و آب‌بندهای استاتیک ثانویه در مکانیکال سیل‌ها استفاده می‌شوند. یک فنر یا چندین فنر (یا بازوهای فلزی در برخی موارد) باعث می‌شوند تا سطح آب‌بند ثابت باشد. واشرهای گلند، طوقه‌ها، حلقه‌های متراکم و پین‌ها سایر اجزای سخت آن هستند.

گلند پکینگ

گلند پکینگ یک آب‌بند متداول در شافت است که گزینه مورد نظر برای مهندسان مکانیک است. در برخی کاربردهای خاص مانند کار کردن با سیالات ساینده، گلند پکینگ به مکانیکال سیل‌ها ترجیح داده می‌شوند. در گلند پکینگ، مواد بافته شده مانند طناب حول شافت پیچیده شده‌اند. بنابراین شکاف بین پمپ و شافت با مواد پکینگ پر می‌شود. هم‌چنین این پکینگ به تنظیم و روانکاری متناوب نیاز دارد.
با گذشت زمان، نشتی بدلیل ساییدگی تدریجی پکینگ زیاد می‌شود که باید آن را تعویض کرد. هم‌چنین شیارهای آن نیز به مرور نیاز به تعویض خواهند داشت.
برای خنک نگه داشتن گلند پکینگ به جریان پیوسته‌ای از آب نیاز است. از آنجایی که پکینگ باعث تولید اصطکاک روی شافت می‌شود، برای چرخاندن شافت به نیروی محرکه بیشتری نیاز خواهد بود. این پدیده باعث اتلاف انرژی می‌شود.

تفاوت مکانیکال سیل و گلند پکینگ

تا به اینجا با نحوه عملکرد دو محصول مکانیکال سیل و گلند پکینگ آشنا شدید، حال خوب است بدانیم که یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های مکانیکال سیل و گلند پکینگ این است که اگر هرگونه نشتی وجود دارد، می‌توان گلند پکینگ را حین کار کردن پمپ نیز تنظیم کرد. در مواقع دیگر، یعنی در زمانی که هرگاه از مکانیکال سیل استفاده شود، این کار ممکن نیست. اما گلند پکینگ یک گزینه مناسب برای استفاده در هر شرایطی نیست. برای مثال برای کار با سیالات ساینده، گلند پکینگ‌ها گزینه مناسبی نیستند. خوب است این نکته را در نظر بگیرید که گلند پکینگ‌ها و مکانیکال سیل‌ها، هرکدام گزینه‌ای موثر و مفید هستند و انتخاب آنها به رشد اقتصادی، اولویت شخصی و مشخصات مورد نیاز بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت سفارش و استعلام قیمت

در صورتی که تمایل به استعلام قیمت یا ثبت سفارش محصولی را دارید، کافی است فرم زیر را تکمیل و ارسال کنید. کارشناسان ما در اولین فرصت به درخواست شما پاسخ خواهند داد.